یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: ۱۵:۰۷:۰۰

باران های بهاری سبب سرریز شدن دوباره سدکمال صالح شد

وقوع بارش‌های بهاره سبب سرریز شدن آب سد کمال صالح برای دومین سال پیاپی شد ، این سد در 45 کیلومتری جنوب شازند است ومحل تامین آب شرب شهر اراک می باشد .

در پی وقوع بارش های بهاره؛

باران های بهاری سبب سرریز شدن دوباره سدکمال صالح شد

به نقل از خبرگزاری تسنیم، سدکمال صالح با ظرفیت 110 میلیون مترمکعب آب و یکی از سدهای ایران است که در 45 کیلومتری جنوب شازند در استان مرکزی و در شهرستان شازند و درست در محل ادغام رودخانه‌های تیره و رودخانه روستای حسن آباد واقع شده‌ است، بعد از بارش های مناسب امسال سر ریز کرد.

سد کمال صالح از نوع سنگریزه‌ای است که بر روی رودخانه تیره از سرشاخه‌های دز احداث شده‌ است و بخشی از آب مورد نیاز شهر اراک را تأمین می‌کند و ارتفاع از پی این سد 80 متر و طول تاج سد 760 متر است.

حجم ذخیره آب در این سد 110 میلیون مترمکعب است. این سد که عملیات آن از سال 82 آغاز و تاکنون بیش از 22 هزار میلیارد ریال برای اجرای آن و انتقال آب مخزن این سد به شهر اراک هزینه صرف شده، دارای هسته رسی است که عرض تاج آن، 12 متر و ارتفاع آن، 80 متر از پی بوده و حجم کل مخزن آن بیش از 110 میلیون مترمکعب برآورد می‌شود.

سدکمال صالح درشهرستان شازند قرار دارد که به لحاظ بارندگی سالانه یکی از مناطق بسیار پرآب استان مرکزی محسوب می‌شود. این سد از سدهای بزرگ انتقالی بین حوزه‌ای کشور به شمار می‌آید که آب را از ارتفاع 400 متری به پایین منتقل می‌کند.

ذخیره 110میلیون مترمکعب آب در پشت دیواره سدکمال صالح

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با اشاره به سرریز شدن سدکمال صالح به خبرنگار تسنیم گفت: با وقوع بارش های بهاره، عمده رودخانه‌های اصلی و مسیل‌های فرعی مناطق غربی و جنوب غربی استان از جمله رودخانه تیره و بزرگ در حوزه کمال صالح سیلابی و سبب  سرریز شدن آب سد کمال صالح برای دومین سال پیاپی شد.

عزت‌اله آمره‌ای افزود: حجم آب سد کمال صالح بعد از سیلاب های اخیر افزایش یافته و سد کمال صالح سرریز شده است این درحالی است که این سد 110 میلیون مترمکعب ظرفیت دارد و  هم اکنون 110 میلیون مترمکعب آب در پشت دیواره این سد ذخیره شده است.

وی تصریح کرد: با وقوع بارش های بهاره ذخایر منابع زیرزمینی افزایش و روان آب‌ها، آب‌های سطحی، رودها و رودخانه‌های استان مرکزی پرآب شده‌اند و دغدغه کمبود آب شرب در برخی شهرستان‌های استان برطرف شده اما هنوز محور مدیریت مصرف، صرفه جویی و دوری از اسراف بوده و نیاز است در مدیریت مصرف بهینه از منابع آب تمهیدات و اقدامات لازم به عمل آید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی با اشاره به بارندگی‌های اخیر استان مرکزی گفت: استان در یک دهه گذشته با خشکسالی‌های متعددی مواجه شده و شرایط نامناسب جوی سبب شده تا بسیاری از رودخانه های استان مرکزی شرایط مطلوبی نداشته باشند که با بارندگی‌های اخیر شرایط آبی آنها تغییر کرده است.

وی ادامه داد: لزوم دقت در مصرف،صرفه جویی و یافتن راه های جلوگیری از هدر رفتن آب برای پیشگیری از ایجاد بحران اهمیت بسیاری دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی بیان کرد: این صرفه جویی در تمام بخش ها باید صورت پذیرد وکم یا زیاد مصرف کردن مطرح نیست بلکه بهینه مصرف کردن مهم است چرا که منابع آبی محدود هستند و با توجه به اینکه نیاز آبی شهر اراک به طور مستقیم از طریق آب های سطحی تأمین می شود بایستی صرفه‌جویی در مصرف آب توسط مردم این شهر بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

آمره‌ای اضافه کرد: میانگین بارندگی استان مرکزی در سال زراعی جاری از ابتدای مهرماه 95 تاکنون 219 میلیمتر بوده که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته با بارندگی 195 میلیمتر و نسبت به دراز مدت، با بارندگی 205 میلیمتر رشد را نشان می دهد که همراه با توزیع زمانی مناسب بارندگی ها و نوع بارش که به صورت برف بوده است، سبب سیلابی شدن رودخانه های حوزه آبریز کمال صالح و سرریز این سد شده است.

انتهای پیام/س

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار
چند رسانه ای

سیستان و بلوچستان مشکل آب دارد…

قصه آب …

چرا کارگران هپکو از رئیسی تشکر کردند؟

پدری از جنس صبر و مقاومت