دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: ۰۸:۱۶:۴۰

گنجینه‌های هویتی کشور در وضعیت نامساعدی به سر می‌برند

رئیس بنیاد ایرانشناسی استان مرکزی گفت: گنجینه‌های هویتی کشور در روستاها در وضعیت نامساعدی به سر می‌برند.

رئیس بنیاد ایرانشناسی استان مرکزی:

گنجینه‌های هویتی کشور در وضعیت نامساعدی به سر می‌برند

گنجینه‌های هویتی

گنجینه‌های هویتی کشور در وضعیت نامساعدی به سر می‌برند

حسین سبحانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به تاریخ برگزاری همایش نسخ خطی اظهار داشت: وجود فرهنگ حفظ و نگهداری نسخ خطی در عموم جامعه اهمیت زیادی درراستای حفظ این منابع به‌عنوان میراث فرهنگی کشور دارد، بر این مبنا با مشارکت دفتر روستایی استان مرکزی، آئین تجلیل نسخ خطی استان مرکزی 25 اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود.

وی افزود: این همایش در اصل با هدف تشویق افرادی است که در نگهداری هویت تاریخی اسناد، نقش بزرگی را ایفاء کرده‌اند و در حلقه پژوهش‌ها فراموش شده بوده‌اند.

رئیس بنیاد ایرانشناسی استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی برای نخستین بار در این زمینه پیش‌قدم شده که امیدوار هستیم بتوانیم در این راستا سرچشمه‌های خوبی را در نتیجه این اقدام به حامیان نسخ خطی و محافظان میراث ملی کشور اهدا کرده و درنهایت اعتماد متقابلی در آحاد جامعه و دولت به وجود بیاید.

سبحانی عنوان کرد: نسخ خطی و اسناد، عمیق‌ترین و اساسی‌ترین منابع بنیادی و فرهنگ هر کشوری هستند که مورد غفلت قرار گرفته‌اند، گنجینه‌های هویتی کشور در روستاها در وضعیت نامساعدی به سر می‌برند، در زمینه حراست از منابع تاریخی شروع به فعالیت کردیم و درنهایت توانستیم در مدت 2 سال 60 هزار سند در بانک اطلاعات اسنادی جمع‌آوری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم با برگزاری این همایش بتوانیم 90 هزار نسخه دیگر به گنجینه بانک اسناد ملی اضافه کنیم زیرا حدود 50 هزار نسخه توسط پژوهشگاه اسناد تاریخی قم و 40 نسخه هم توسط پژوهشگران آزاد به این همایش اهداء می‌شود.

رئیس بنیاد ایرانشناسی استان مرکزی ادامه داد: در حاشیه همایش، یک برنامه رونمایی از یک کتاب در زمینه نسخ خطی را داشته و همچنین نمایشگاه نسخ خطی را برای نخستین بار با حضور خط سیاق داریم، معتقد هستیم سیاق‌دانان استان مرکزی، حلقه‌های گمشده تاریخ هستند و بر این باور هستیم که بسیاری از مستوفی‌ها، منشیان و عالمان برخاسته از همین دیار هستند.

وی با اشاره به اهمیت جمع‌آوری اسناد تاریخی گفت: یکی از دستاوردهای دفتر روستایی ساماندهی و جمع‌آوری اسناد تاریخی، قدیمی و آثار موجود در روستاها است که وضعیت مناسب نگهداری را نداشته‌اند، امیدوار هستیم با تداوم این قبیل کارها بخشی از تاریخ و نواقص فرهنگی را تصحیح کرده و بتوانیم به آیندگان انتقال دهیم.

انتهای پیام/ح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار
چند رسانه ای

سیستان و بلوچستان مشکل آب دارد…

قصه آب …

چرا کارگران هپکو از رئیسی تشکر کردند؟

پدری از جنس صبر و مقاومت