دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: ۱۶:۲۸:۰۷

دولت با ۶۴ منطقه اقتصادی قبلی چه کرده که دنبال توسعه آن‌هاست؟/ لزوم آسیب‌شناسی مناطق قدیمی قبل از توسعه

عضو کمیسیون اقتصادی گفت: در پیشنهاد دولت برای ایجاد ۱۲ منطقه جدید ویژه اقتصادی باید این سوال را پرسید که با ۶۴ منطقه اقتصادی قبل چه کردید؟ چرا تاکنون نتوانستید پس از گذشت سال‌ها از تصویب این مناطق آن‌ها را فعال کنید؟

کریمی:

دولت با ۶۴ منطقه اقتصادی قبلی چه کرده که دنبال توسعه آن‌هاست؟/ لزوم آسیب‌شناسی مناطق قدیمی قبل از توسعه

علی اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به ارسال مجدد لایحه ایجاد 12 منطقه ویژه اقتصادی و 8 منطقه آزاد تجاری به مجلس از سوی دولت با بیان اینکه هنوز در کمسیون اقتصادی مجلس این لایحه را بررسی نکرده‌ایم، اظهار داشت: قطعا مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه در دهه‌های گذشته برای اقتصاد ملی مزیت هایی داشته است.

وی تاکید کرد:  در عین حال این مناطق با آسیب‌ها و مشکلات بسیاری در گذشته مواجه بوده اند و ما نیز انتقادات جدی به عملکرد آنها داریم.

کریمی با اشاره به مشکلات مناطق ویزه اقتصادی در گذشته، تصریح کرد: از ۶۴ منطقه ویژه اقتصادی تنها ۲۴ منطقه فعال هستند آن هم به نحوی که کمرگ در آنجا مستقر است. ۱۸ منطقه ویژه اقتصادی دارای فعالیت‌های تولیدی و صنعتی و اقتصادی هستند و در مابقی آن‌ها می شود گفت هیچ فعالیتی صورت نمی‌گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی بیان داشت: به همین دلیل در پیشنهاد دولت برای ایجاد ۱۲ منطقه جدید ویژه اقتصادی باید این سوال را پرسید که با ۶۴ منطقه اقتصادی قبل چه کردید؟ چرا تاکنون نتوانستید پس از گذشت سال‌ها از تصویب این مناطق آن‌ها را فعال کنید و یا آیا قرار است این مناطق جدید به سرنوشت قبلی‌ها دچار شوند؟

وی در ادامه تاکید کرد: یکی از مهم ترین مشکلات بر سر راه مناطق آزاد تجاری کمبود زیرساخت و عدم اعتبارات و منابع لازم از سوی دولت برای فراهم کردن زیرساخت‌های این مناطق است. این در حالی است که تامین مالی مورد نیاز برای زیرساخت‌های مناطق آزاد از محل عوارض واردات کالا و فروش زمین و اراضی در این مناطق انجام می‌شود که این موضوع نه تنها به بهبود شرایط مناطق آزاد کمکی نمی‌کند که مشکلاتی را در این روند ایجاد می‌کند.

کریمی بیان داشت: به همین دلیل باید قبل از اینکه مناطق آزاد جدید را تصویب کنیم مشکلات مناطق آزاد فعلی را بررسی کرده و با توجه به آن‌ها تصمیم گیری لازم را اتخاذ کنیم.

نماینده مردم اراک با اشاره به مساحت بالای مناطق آزاد، این موضوع را یکی از مشکلات این مناطق برشمرد و گفت: به طور مثال یک منطقه آزاد بیش از ۵۰۰ هزار هکتار زمین دارد که قطعا هیچ توان مالی برای اینکه بتواند این منطقه را محصور کند، ندارد، چه برسد به اینکه بتوان زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله ایجاد فرودگاه، آماده سازی اراضی، ساختمان‌ها و تسهیلات مورد نیاز را در آن احداث کرد.

وی با تاکید بر اینکه مساحت بسیار زیاد مناطق آزاد آفت‌های بسیار زیادی را برای آنها به دنبال خواهد داشت، ادامه داد: برهمین اساس یکی از دغدغه‌های جدی ما این است که در مناطق آزاد باید مساحت‌ها قدری محدود باشد که توان کنترل و نظارت و توان تامین زیرساخت‌ها و آماده سازی آن‌ها وجود داشته باشد.

کریمی در پایان خاطرنشان کرد: در روزهای آینده این لایحه را در کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار داده و نتیجه را به صحن علنی ارائه خواهیم کرد.

انتهای پیام/mh

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار
چند رسانه ای

سیستان و بلوچستان مشکل آب دارد…

قصه آب …

چرا کارگران هپکو از رئیسی تشکر کردند؟

پدری از جنس صبر و مقاومت