جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: ۰۷:۲۰:۳۵

داغ احداث سیلو بر دل گندم‌کاران خندابی/بی‌تدبیری مسئولان پای دلالان را به بازار گندم باز می‌کند

چند سالی از وعده مسئولان مبنی بر ساخت سیلو در شهرستان خنداب می‌گذرد و علیرغم اینکه هر سال این شهرستان با مشکل انبار گندم مواجه می شود، تا کنون اقدام جدی و عملیاتی در این خصوص صورت نگرفته است.

از وعده تا عمل مسئولان؛

داغ احداث سیلو بر دل گندم‌کاران خندابی/بی‌تدبیری مسئولان پای دلالان را به بازار گندم باز می‌کند

احداث سیلو

داغ احداث سیلو بر دل گندم‌کاران خندابی/بی‌تدبیری مسئولان پای دلالان را به بازار گندم باز می‌کند

به نقل از پایگاه خبری نسیم خنداب، گندم به عنوان محصولی استراتژيک در دنيا شناخته شده و در مقايسه با ديگر محصولات کشاورزی از ارزش اقتصادی بيشتری برخوردار است، از اين رو رسيدگی به وضعيت توليد، توزيع و ذخيره سازی گندم باید در اولويت برنامه‌های مسئولین قرار بگیرد.

در طی چند سال اخير ذخیره‌سازی گندم در شهرستان خنداب مغفول مانده و همزمان با فصل برداشت، نبود انبار و سيلویی متناسب با ميزان توليد برای کشاورزان خندابی به دردسری بزرگ تبدیل شده است.

کشاورزان خندابی با مشکل فروش گندم دسته‌وپنجه نرم می‌کنند

برداشت محصول گندم در اواخر خرداد ماه در شهرستان خنداب آغاز و در تیر ماه به اتمام رسیده است، اما کشاورزان این شهرستان برای فروش محصول جمع آوری شده خود به اداره غله با مشکل مواجه‌اند، چرا که ظرفیت بیشتر انبارهای شهرستان برای خرید گندم تکمیل شده است.

در سال گذشته نیز با تکمیل ظرفیت انبارهای شهرستان، مقرر شد اداره غله، به سرعت انبارها را تخليه و فضا را برای ذخيره‌سازی محصول مازاد توليدی باز کند، اما تاخیر در این امر موجب بلاتکلیفی و سرگردانی کشاورزان خندابی شد و تا مدتی اين محصول استراتژيک برروی سطح گندم زارها بلاتکليف ماند!

ضرورت ايجاد زير ساخت هایی چون احداث سيلو چند سالی است در اين شهرستان به وضوح احساس می‌شود، چرا که هر ساله با موسم برداشت محصول گندم در خرداد و تيرماه مشکل کمبود سيلو و انبار در شهرستان خنداب قدعلم می‌کند.

کشاورز خندابی:

نبود سیلو؛ مانعی بر سر راه توسعه کشاورزی شهرستان خنداب

یادگاری یکی از کشاورزان شهرستان خنداب در گفت‌و‌گو با خبرنگار پایگاه خبری نسیم خنداب، گفت: به علت کمبود ظرفیت انبارهای شهرستان، کشاورزان مجبورند برای زمان برداشت محصول خود و انتقال بار به سیلو شهرهای مجاور، کامیون‌ اجاره کنند که این موضوع برای بسیاری از کشاورزان کاری بسیار دشوار و طاقت‌فرسا است.

بی‌تدبیری مسئولین عامل باز شدن پای دلالان به بازار

یادگاری، با اشاره به نبود سیلو برای ذخیره گندم در شهرستان خنداب، بیان کرد: این مسئله به معضلی بزرگ در مسیر توسعه کشاورزی در شهرستان خنداب تبدیل شده است، چرا که کشاورزان مجبورند گندم تولیدی خود را به کمیجان و اراک منتقل کنند، که این امر موجب کاهش آمار تولید گندم در شهرستان خنداب و باز شدن پای دلالان به این شهرستان شده است.

وعده‌های سرخرمن مسئولین/چشم انتظاری کشاورزان خندابی برای ساخت سیلو

یکی‌دیگر از کشاورزان خندابی با گلایه از مسئولان در ایجاد زیرساخت‌های لازم در بخش کشاورزی این شهرستان گفت: چند سالی است که مسئولین وعده ساخت سیلو را به کشاورزان داده‌اند اما تا کنون هیچ‌گونه زیرساختی از قبیل ساخت سیلو و حتی انبار ذخیره گندم در این شهرستان صورت نگرفته است.

مسئول تعاون روستایی شهرستان خنداب:

خرید ۴ هزار تن گندم در شهرستان خنداب/تنها ۱۰۰۰ تن؛ ظرفیت باقی مانده انبارهای این شهرستان

روستا، مسئول تعاون روستایی شهرستان خنداب، در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: خرید گندم از ۱۰ تیر ماه در شهرستان خنداب آغاز و تاکنون به میزان ۴ هزار تن گندم از کشاورزان خندابی خریداری شده است.

روستا با اشاره به اینکه انبارهای شهرستان ظرفیت ذخیره ۵ هزار تُن گندم را دارند، بیان کرد: با توجه به اینکه تا کنون ۴ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده، انبارهای شهرستان تنها ظرفیت ذخیره ۱۰۰۰ تن گندم را دارند و مابقی محصولات باید به سیلو شهرستان‌های مجاور منتقل شود.

مسئول تعاون روستایی شهرستان خنداب، متذکر شد: در سال گذشته با مشکل کمبود فضا برای ذخیره‌سازی گندم مواجه شدیم و از آ‌نجا که مجوز تخلیه انبارها و ذخیره‌سازی مجدد گندم دیر صادر شد، کشاورزان با مشکلات زیادی مواجه شدند، امسال نیز بعد از تکمیل ظرفیت انبارها باید منتظر صدور مجوز تخلیه انبارها و ذخیره‌سازی مجدد گندم باشیم.

وی در ادامه افزود: مهمترین مشکلی که در شهرستان خنداب با آن مواجه هستیم، کمبود فضا برای ذخیره‌سازی گندم است، در حال حاضر ظرفیت انبار خنداب و فوران تکمیل و گندم کشاورزان برای ذخیره‎سازی به مرکز خرید اناج منتقل می‌شود.

روستا در خصوص پرداخت مطالبات گندم‌کاران، گفت: تا کنون هیچ یک از مطالبات گندم‌کاران پرداخت نشده است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خنداب:

۷ هزار هکتار از اراضی شهرستان خنداب زیر کشت گندم

شمسی، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خنداب، گفت: در شهرستان خنداب ۷ هزار هکتار از اراضی زیر کشت گندم است که از این میزان ۴ هزار هکتار دیم و مابقی مربوط به کاشت گندم آبی است.

شمسی با اشاره به قیمت گندم، بیان کرد: قیمت جهانی خرید گندم ۹۰۰ تومان است، اما دولت در حال حاضر گندم را با قیمت ۱۳۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌‌کند.

وی افزود: در شرایط فعلی برای ۲ سال گندم ذخیر شده در کشور وجود دارد و پرداخت هزینه‌های گندم‌کاران مربوط به اداره غله بوده و ارتباطی به جهاد کشاورزی ندارد.

رئیس جهاد کشاورز شهرستان خنداب با اشاره به ساخت سیلو در شهرستان خنداب، گفت: پیگیری‌های ما برای ساخت سیلو ادامه دارد، تا کنون مجوز ساخت صادر، پی‌کنی و دیوار چینی سیلو نیز انجام شده است، امیدواریم با رفع مشکل اخذ تسهیلات این پروژه نیز هر چه سریعتر به اتمام رسیده تا مشکلات کشاورزان در راستای ذخیره‌سازی محصولات در شهرستان برطرف شود.

تولید ۱۵۱ تُن کلزا در شهرستان خنداب

شمسی در خصوص وضعیت خرید کلزا در شهرستان خنداب، بیان کرد: ۱۵۱ تُن کلزا با قیمت ۲۸۰۰ تومان از کشاورزان خندابی خریداری شد، با توجه به اینکه اولویت پرداخت هزینه‌ها در محصولات کشاورزی با دانه‌های روغنی است، در اسرع وقت ۴۲۰ میلیون تومان به کشاورزان خندابی در این خصوص پرداخت شد.

برداشت گندم از اواسط خردادماه در شهرستان خنداب آغاز و تا پایان تیرماه ادامه دارد، محصول گندم زحمت زیادی در مراحل کاشت و برداشت دارد اما پس از برداشت مصیبت کشاورزان برای فروش گندم آغاز می شود.

در شهرستان خنداب فروش گندم به دغدغه ای جدی تبدیل شده است، تا جایی که کشاورزان دیگر زحمات روزهای کاشت تا برداشت را از یاد برده‌اند. نبود سیلو با ظرفیت مناسب در شهرستان خنداب، معضلی است که هر ساله رخ نشان می دهد، اما مسئولان هنوز برای این مشکل تدبیری نکرده اند.

انتهای پیام/ح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار
چند رسانه ای

سیستان و بلوچستان مشکل آب دارد…

قصه آب …

چرا کارگران هپکو از رئیسی تشکر کردند؟

پدری از جنس صبر و مقاومت