شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: ۱۰:۱۱:۵۵

خانه جوان در اراک، خمین و ساوه راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی گفت: در قانون برنامه ششم توسعه چند تکلیف قانونی داریم ابتدا موظف هستیم که تعداد سازمان‌های مردم‌نهاد را در سطح استان مرکزی به ۷۰ سازمان برسانیم که در حال حاضر ۵۳ سازمان داریم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی؛

خانه جوان در اراک، خمین و ساوه راه‌اندازی می‌شود

خانه جوان

خانه جوان در اراک، خمین و ساوه راه‌اندازی می‌شود

به نقل از تسنیم، ساختن بستر مناسب برای جوانان، ایجاد فرصت برای آموختن و کسب تجربه آنان به مفهوم زمینه‌سازی برای سکان‌داری هر چه بهتر آینده کشور است، اکنون مهم‌ترین متولی امور جوانان که دنیای نشاط آوری را با ورزش برای آنان ساخته وزارت ورزش و جوانان است.

علاوه بر آن در بحث ایجاد اشتغال که نخستین مطالبه جوانان بوده و بر عهده وزارتخانه‌ها گذاشته شده ایجاد فضای فرهنگی و زمینه‌سازی رشد و اعتلای این قشر برعهده وزارت ورزش و جوانان و زیرمجموعه آن در استان‌ها بوده است.

در استان مرکزی که 25 درصد جمعیت را جوانان تشکیل می‌دهند برخی زیرساخت‌ها و امکانات کم‌رنگ است برای مثال خانه جوان که در اکثر استان‌ها فعال بوده در استان مرکزی خبری از این قبیل خانه‌ها نیست.

در حوزه ورزش وضعیت استان مطلوب‌تر از وضعیت فرهنگی است ولی با وجود تلاش در حوزه ورزش از سال‌های گذشته تاکنون متاسفانه امور فرهنگی و اجتماعی جوانان که سنگ بنای رشد و توسعه آنان را تشکیل می‌دهد با کیفیت پیش نرفته و همچنان برای ارتقاء آن باید منتظر بود.

مشکلات جوانان و پاسخ به پرسش‌های آنان بهانه‌ای شد تا خبرنگاران تسنیم در مصاحبه‌ای تفصیلی وضعیت حوزه جوانان استان و اقدامات انجام شده در این بخش را با “عابد حقدادی” مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی به گفت‌و‌گو بنشینند.

مشروح گفت‌و‌گوی خبرنگاران تسنیم با “عابد حقدادی”، مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی در زیر می‌آید:

تسنیم: آمار و عملکرد حوزه جوانان در سال 96 چگونه بوده است؟

حقدادی: یک چهارم جمعیت استان مرکزی را جوانان تشکیل می‌دهند و این از آن نظر اهمیت دارد که در هر ساختاری مهم‌ترین و ارزشمندترین منابع آن منابع انسانی بوده که جوانان اهمیت این موضوع را دو چندان می‌کنند، برنامه محوری با حساسیت و دقت ویژه این عملکرد را بهبود می‌بخشد.

در حوزه معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان پس از ادغام سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی با همان رسالت‌ها کار را ادامه دادیم، گر چه رویکرد فعلی دولت دوازدهم بر این است که سازمان ملی جوانان احیاء شود ولی تا زمانی که این اقدام انجام نشده ما موظف به پیگیری جدی امور و مطالبه جوانان هستیم.

ستاد ساماندهی امور جوانان به‌عنوان یکی از ستادهای پیگیر و مطالبه‌گر حقوق جوانان در راستای اهداف سازمانی وزارت ورزش و جوانان در استان‌ها تشکیل شده و محورهای پیگیری حوزه سازمان در حوزه‌های مختلف ازدواج، تعالی خانواده، اوقات فراغت، هویت، مشارکت‌های اجتماعی و پیگیری امور فرهنگی و اشتغال جوانان است.

تاکنون در این زمینه 3 جلسه استانی به ریاست استاندار مرکزی و 38 جلسه شهرستانی به ریاست فرمانداران برگزار شده که موضوعات جوانان در حوزه‌های مختلف بررسی و پیگیری شده است.

تسنیم: مشارکت‌های اجتماعی و سمن‌ها از اهمیت بسیار بالایی در حوزه جوانان برخوردار است در حال حاضر چه تعداد سمن در استان مرکزی در این زمینه وجود دارد؟

حقدادی: در جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان استان 17 درصد از مصوبات جلسات به مشارکت‌های اجتماعی اختصاص دارد که اشاره به افزایش سازمان‌های مردم‌نهاد در امور جوانان دارد، این سازمان‌ها که از وزارت ورزش و جوانان مجوز لازم را می‌گیرند تفاوتی با سایر سمن‌های زیرمجموعه وزارت کشور ندارند و تنها تفاوت آن در اعضاء موسس و هیئت مدیره این سمن‌ها جوانان با سنین بین 15 تا 29 سال است، پس از اینکه دوره سنی آنها از 29 سال عبور کرد به زیرمجموعه وزارت کشور رفته و اعتبارنامه خود را از وزارت کشور دریافت می‌کنند.

پس از دریافت اعتبارنامه از ورزش و جوانان در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، علمی، موضوعات مختلف اعتقادی و مذهبی، مبارزه با آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند، که در سال 96 به سمن‌های استان مرکزی در حدود 15 سمن فعال اضافه شده که در ابتدای دولت یازدهم تاکنون رشد چند برابری را درراستای رویکرد دولت که افزایش مشارکت‌های اجتماعی بوده داشته‌ایم.

پس از هدف افزایش سمن‌ها کیفیت‌بخشی یکی از اهداف دیگر در این زمینه است که سمن‌ها باید توانمند شوند، حمایت از طرح‌هایی که ارائه می‌کنند باید حمایت شود و یکی از ظرفیت‌هایی که جدا از وزارت ورزش و جوانان می‌تواند به آنان کمک کند، ظرفیت کارگروه‌ها و جلساتی است که با موضوعات مختلف می‌شود.

جلسات کارگروه اشتغال، فرهنگی و اجتماعی، سلامت و امنیت غذایی در سطح استان تشکیل می‌شود، در طی این جلسات دستگاه‌هایی که باید نقش حمایت و همکاری و نظارت را در راستای تحقق طرح‌های ارائه شده از سوی سمن‌ها داشته باشند مشخص می‌شوند که البته اجرای آن توسط مردم و جوانان انجام می‌گیرد، زیرا معتقد هستیم موضوعات و طرح‌هایی که از سوی مردم ارائه و مطرح می‌شود با کیفیت بیشتری به اجرا درمی‌آید.

ظرفیت دیگری که در استان وجود دارد خانه سازمان‌های مردم‌نهاد است که یکی از ظرفیت‌های قدیمی بوده و شاید استان‌های دیگر کمتر از آن برخوردار باشند و خوشبختانه در استان مرکزی این خانه به عنوان ناظر، عملکرد ادارات را تحت نظر و بررسی دارد که امیدواریم خانه جوانان هم به همین ترتیب عملکرد رو به بهبودی را در آینده داشته باشد.

تسنیم: آیا میزان اشتغال‌زایی سمن‌ها در استان مرکزی مشخص شده است؟

حقدادی: بسیاری از طرح‌هایی که سمن‌ها در زمینه اشتغال ارائه می‌دهند نیازمند این است که در کارگروه اشتغال و تسهیلاتی که در این حوزه وجود دارد به ویژه تسهیلات بخش اشتغال روستایی توجه خاص و بیشتری شود، برای نمونه سمنی را در بخش کمیجان داریم که با طرح بسیار خوبی که ارائه کردند با کمک جزئی اشتغال‌زایی در سطح شهرستان انجام شد و در زمینه محصولات فرهنگی و صنایع دستی مشغول فعالیت هستند.

باید رویکرد جوانان را با حمایت‌های همین سازمان‌های مردم نهاد از کارجویی به کارآفرینی تغییر دهیم، استارت‌آپ‌هایی که توانایی دارند در استان تشکیل شوند با خلاقیت جوانان در حوزه کارآفرینی یکی از ظرفیت‌های موجود عظیم است که در حوزه کارآفرینی و اشتغال نباید از آن غافل شویم.

در حوزه اشتغال جوانان 20 طرح از سمن‌های جوانان دریافت شده و به وزارت ورزش و جوانان ارسال شده که تلاش داریم مجمع استانی سمن‌ها را حمایت کنیم.

تسنیم: موضوع ازدواج و تعالی خانواده یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در بخش جوانان است، ورزش و جوانان استان در این راستا چه برنامه‌هایی را تبیین کرده است؟

حقدادی:در حوزه ازدواج و تعالی خانواده رویکرد وزارت ورزش و جوانان با رویکرد آموزش بوده و در زمینه آموزش‌های پیش از ازدواج، حین ازدواج و پس از ازدواج به جوانان ارائه خدمت کرده‌ایم، همچنین در هفته‌ ازدواج برنامه‌هایی با حضور خیران و فعالان در حوزه ازدواج جوانان با ظرفیت مساجد، سازمان‌های مردم‌نهاد و اداره کل اوقاف و امور خیریه انجام گرفت که در نتیجه هفته ازدواج جزو استان‌های برتر بودیم و رتبه دوم را در اجرای این برنامه‌ها به دست آوردیم.

در حدود 180 کارگاه در حوزه آموزش‌های مربوط به قبل و پس از ازدواج برای زوجین برگزار کردیم، مشاوره تخصصی ازدواج در استان مرکزی داریم که در شهرستان اراک فعالیت دارند و خدماتی را به شکل ارزان قیمت با تسهیلات به زوجین ارائه می‌کنیم.

لازم به ذکر است که تلاش داریم این مراکز مشاوره را در سطح استان به‌ویژه شهرستان‌هایی مانند شهرستان ساوه که نصاب بیشتری دارند گسترش دهیم، در این راستا جوانان فارغ‌التحصیل در زمینه روانشناسی با مراجعه به ورزش و جوانان می‌توانند برای راه‌اندازی مراکز مشاوره مجوز لازم را کسب کنند.

البته در حوزه تسهیلات ازدواج وزارت ورزش و جوانان به شکل مستقیم ورود نمی‌کند ولی با پایشی که از بانک‌های عامل در استان داشته‌ایم شرایط بانک‌های استان نسبت به متوسط کشوری بهتر بوده و با وام 150 میلیون ریالی ازدواج نیاز است که تسهیلات بهتر و بیشتری انجام پذیرد.

تسنیم: آخرین وضعیت خانه‌های جوان در استان مرکزی به چه شکل بوده و قرار است این خانه‌ها در شهرستان‌ها چه وضعیتی داشته باشند؟

حقدادی:در قانون برنامه ششم توسعه چند تکلیف قانونی داریم، ابتدا موظف هستیم که تعداد سازمان‌های مردم‌نهاد را در سطح استان مرکزی به 70 سازمان برسانیم که در حال حاضر 53 سازمان داریم، همچنین بحث احداث خانه‌های جوان است که در دهه 80 ایجاد شدند و در اواخر دهه 80 و در ابتدای دهه 90 این خانه‌ها عموما به دستگاه‌هایی مانند استانداری‌ها و شهرداری‌ها واگذار شدند و تقریبا به وضعیت نیمه تعطیل درآمدند.

خانه جوان شاخصه‌های مشخصی دارد مانند سالن‌های آموزش، آمفی تئاتر، سالن‌های ورزشی، خوابگاه‌، مهمانسرا که باید این امکانات را در اختیار جوانان قرار دهد، درحال حاضر تسهیلات خوبی برای این موضوع پیش‌بینی شده و اعتبار 0.27 درصد یا همان ماده 94 قانون برنامه که خانه‌های جوان را مجددا بسازیم را دنبال می‌کنیم که مکانی را با مساعدت شهرداری شهرستان اراک در اختیار گرفته‌ایم و در حال بازسازی آن هستیم.

شهرستان خمین و ساوه از اولویت‌های بعدی هستند که باید از ظرفیت‌های شهرداری‌ها و از فضاهایی که دراختیار وزارت ورزش و جوانان است برای این هدف استفاده کرده و دراختیار جوانان و سمن‌ها قرار دهیم زیرا باید در این مکان‌ها وضعیتی برقرار شود که به مراجعه جوانان به مسئولان برای پاسخگویی از آن پس مسئولان را دعوت کرده و مطالبه خود را مطرح کنند.

موضوع یک درصد ماده 53 قرار است به صورت 100 درصدی جذب شود که این اعتبارات در قالب تملک و دارایی سرمایه‌ای است که به حوزه و پروژه ورزش اختصاص می‌یابد و در حدود 10 میلیارد ریال سرجمع به اعتبارات این حوزه افزوده می‌شود.

 

انتهای پیام/ح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار
چند رسانه ای

سیستان و بلوچستان مشکل آب دارد…

قصه آب …

چرا کارگران هپکو از رئیسی تشکر کردند؟

پدری از جنس صبر و مقاومت