پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: ۰۷:۰۳:۲۳

ثبت اختراعات بین المللی کشور در 6 ماهه اول 97 به دو برابر کل سال گذشته رسیده است

معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: میزان ثبت اختراعات بین المللی کشور در 6 ماهه اول امسال به دو برابر کل سال گذشته رسیده و انتظار می رود تا آخر سال میلادی بین سه تا 4 برابر پارسال ثبت بین المللی داشته باشیم و امسال یا سال آینده در این زمینه به ترکیه می رسیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور:

ثبت اختراعات بین المللی کشور در 6 ماهه اول 97 به دو برابر کل سال گذشته رسیده است

سورنا ستاری در حاشیه سفر به شهرستان محلات در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از بزرگترین خصوصیات محلات فرهنگ کارآفرینی است که در این شهرستان دیده می شود. در این شهرستان 54 هزار نفری وجود اینهمه صنایع متنوع در حوزه های سنگ، ماهیان زینتی و گل و گیاه قابل توجه است.

وی این ویژگی و برخورداری محلات از محیط کسب و کار مناسب که به پایین بودن عدد بیکاری در این شهرستان منجر شده را یک سرمایه بزرگ دانست و افزود: از آنجاکه یکی از پایه های اصلی اقتصاد دانش بنیان فرهنگ کارآفرینی است، اگر این ویژگی محلات در قالب اقتصاد دانش بنیان متحول شود دستاوردهای بزرگی در این حوزه کسب خواهد شد.

ستاری گفت: در بازدیدهایی هم که امروز انجام شد این ویژگی ها به صورت مشخص دیده می شد و امید است بتوانیم در حوزه دانش بنیان اقدامات خوبی در این شهرستان انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در خصوص صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر یا وی سی ها هم اقدامات خوبی انجام شده است افزود: البته در این زمینه اعتقاد چندانی به سامانه های ملی نداریم و معتقدیم بحث سرمایه گذاری های خطرپذیر باید از داخل محیط کسب و کار و این اکوسیستم بجوشد و بیرون بیاید و چیزی نیست که بتوان با دستور یا سامانه آنرا ایجاد کرد.

ستاری اظهار کرد: خوشبختانه 12 صندوق در بورس در این حوزه ثبت شده که 7 صندوق آغاز بکار کرده اند و عدد قابل توجهی سرمایه گذاری خطرپذیر در استارتاپ ها در حال اتفاق افتادن است و امید است فرهنگ سرمایه گذاری خطرپذیر یه صورت جدی پیگیری شود.

وی تعداد شرکت های دانش بنیان را در حال حاضر 3600 شرکت عنوان کرد و گفت: توسعه فرهنگ اقتصاد دانش بنیان مهمترین کاری است که در خصوص این شرکت ها باید دنبال کنیم. بخشی از این فرهنگ در حال ایجاد شدن است و فروش شرکت ها در حال افزایش است ولی بخش عمده ای از این اقدامات ایجاد باور در مردم نسبت به اهمیت سرمایه گذاری بر روی نیروی انسانی است.

ستاری با بیان اینکه برنامه های مفصلی در حوزه شرکت های دانش بنیان داریم و مهمترین بخش برنامه هایی که در حوزه دانش بنیان داریم اجرایی کردن قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان است، همان کاری که در سال های گذشته اتفاق افتاده است و در این راستا هر روز خدمات بیشتری به این اکوسیستم اضافه می شود و از مهمترین آنها بیمه و سربازی بود که به صورت کامل اجرایی شده و در حال گسترش است.

وی در خصوص ثبت اختراعات بین المللی نیز گفت: کل هزینه های اینکار را پرداخت می کنیم و برنامه مفصلی در این زمینه از سه سال پیش پیاده کردیم و تقریبا امسال در 6 ماهه اول میزان ثبت اختراعات بین المللی کشور به دو برابر کل سال گذشته رسیده و انتظار می رود تا آخر سال میلادی بین سه تا 4 برابر پارسال ثبت بین المللی داشته باشیم و امسال یا سال آینده در این زمینه به ترکیه می رسیم و برنامه مفصلی در حوزه ثبت پتنت در حال انجام است.

ستاری درخصوص نقد روسای پارک های علم و فناوری به کمبود مکان در این بخش، اظهار کرد: کمبود جا را چندان قبول ندارم. گرچه بودجه پارک ها برای سال آینده بالا می رود البته امسال این بودجه 30 درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است. ولی اعتقاد ذاتی بنده اینست که بخش خصوصی باید به حوزه سرمایه گذاری در پارک های علم و فناوری ورود کند و این اتفاقی است که در پارک های موفق کشور همچون پارک پردیس مشاهده می شود. در این پارک کمتر از 5 درصد سرمایه گذاری بخش دولتی اتفاق افتاده و حدود 8 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی بوده است که اگر این اتفاق در دیگر پارک های کشور نیز رخ دهد مشکلات خودبخود رفع می شود.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاري در سفر نيم روزه خود به شهرستان محلات از كارخانجات سنگستان اين شهرستان و شرکت نوآوران سوپاپ صنعت و پژوهشكده ملي گل و گياهان زينتي بازدید کرد.

انتهای پیام/mh

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار
چند رسانه ای

سیستان و بلوچستان مشکل آب دارد…

قصه آب …

چرا کارگران هپکو از رئیسی تشکر کردند؟

پدری از جنس صبر و مقاومت