جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: ۰۹:۲۲:۱۱

تلفات جاده‌ای استان مرکزی ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: تلفات جاده‌ای استان مرکزی ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان:

تلفات جاده‌ای استان مرکزی ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است

احمد مرزبان در حاشیه جلسه کارگروه ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی استان در حوزه عمرانی استانداری در جمع خبرنگاران با اشاره به تلفات حوادث رانندگی اظهار داشت: آمار تلفات و مصدومان حوادث رانندگی در شهریور و 6 ماهه سال 97 در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، در حوزه درون شهری رو به کاهش بوده است اما این آمار در حوزه برون شهری 3.6 درصد و در حوزه روستایی 15.2 درصد و در مجموع  در کل کشور با رشد 1.7 درصدی متوفیان روبه‌رو بوده‌ایم.

وی افزود: در حوزه مصدومین 8.1 درصد افزایش داشته‌ایم، در مورد جایگاه استان در این 6 ماهه در حوزه درون شهری متاسفانه اوضاع خیلی خوبی نداریم، یعنی 45 نفر به 55 نفر افزایش پیدا کرده از نظر کاهش در رتبه بیست و هفتم قرار داریم.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی اضافه کرد: در حوزه مصدومان نیز اوضاع رضایت‌بخشی نداریم و با 13.6 درصد افزایش، استان مرکزی دارای رتبه 23 در این زمینه است، تعداد مصدومان در سال گذشته حدود سه هزار و 450 نفر بوده امسال این آمار به سه هزار و 500 نفر افزایش یافته‌ است.

مرزبان تصریح کرد: سهم تلفات ما در استان 10 درصد بالاتر از میانگین کشوری است، در حوزه برون‌شهری هشت درصد افزایش، در حوزه روستایی 50 درصد افزایش  و در مجموع، در تلفات برون‌شهری و روستایی حدود 10 درصد افزایش داشته‌ایم، از تیر اوضاع بدتر شده و تقریبا هر ماه ما افزایش تلفات داشته‌ایم.

وی ادامه داد: از لحاظ محوری، در اکثر محورهای شهری، افزایش تلفات داشته‌ایم، 9 محور شهری ما افزایش تلفات داشته‌اند، که اراک_سلفچگان، اراک_بروجرد، جاده قدیم ساوه_همدان، آزاد راه ساوه_همدان، آزاد راه ساوه_تهران، محور خمین_محلات، اراک_ازنا و محلات_دلیجان روند افزایشی داشته‌اند، که در این میان آزاد راه ساوه_تهران و ساوه_همدان وشهر سلبچگان افزایش بسیار زیادی داشته‌است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی عنوان کرد: سهم تلفات سر صحنه  استان مرکزی، بسیار بالاتر “به مقدار 10 درصد” از میانگین کشوری است، در برخورد با اجسام ثابت افزایش داشته‌ایم، در بحث برخورد با عابر پیاده نیز افزایش داشته‌ایم، که این آمار بیشتر در بزرگراه‌ها اتفاق می‌افتد.

مرزبان خاطرنشان کرد: 60 درصد تلفات ما مربوط به خودرو‌های سبک است، در بحث موتور سیکلت‌ها  و وانت‌بار تلفات رو به کاهشی داریم.

وی خاطرنشان کرد: ضربه به سر متوفیان موجب 69 درصد فوت در محل تصادف و 3 درصد حین انتقال و 28 درصد فوت در بیمارستان می‌‌شود، خونریزی موجب 46 درصد فوت در محل تصادف و چهار درصد حین انتقال و 50 درصد فوت در بیمارستان می‌‌شود، شکستگی بدن موجب 68 درصد فوت در محل تصادف و 2 درصد در حین انتقال و 30 درصد فوت در بیمارستان می‌شود.

آمار فوتی‌ها در سوانح جاده‌ای استان مرکزی 15 درصد رشد داشته است

همچنین ایرج کهریزی در جلسه کارگروه ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی استان مرکزی در حوزه عمرانی استانداری  اظهار داشت: در حدود 83 درصد از تصادف مربوط به موتورسیکلت‌ها هستند، آمار هفت ماهه فوتی‌های ما 55 نفر بوده‌است که از این میان 22 نفر موتورسیکلت بوده‌اند، 22 نفر عابر پیاده ، 4 نفر راننده خودرو و بخشی نیز سرنشین بوده است.

وی افزود: از این رقم، 45 درصد موتورسیکلت و 38 درصد عابر پیاده  از این 38 درصد عابر پیاده ما  58 درصد آن بالای 60 سال سن دارند، بیشترین تصادفات در اراک و ساوه است که 11 نقطه در شهرستان ساوه است که 60 درصد تصادفات را به خود اختصاص می‌دهد.

رئیس پلیس راه استان مرکزی تصریح کرد: در بحث آمار فوتی هفت ماهه 15 درصد افزایش داشته ایم، در تعداد متوفیان 37 نفر معادل 14 درصد افزایش داشته‌ایم، تعداد مجموع تصادفات جمعی نیز هفت درصد افزایش داشته‌ایم، 31 درصد تصادفات در محورهای اصلی بوده، محورهای آزادراهی 20 درصد، بزرگراه 20 درصد، محورهای فرعی و روستایی 29 درصد است که درصد بالایی است.

کهریزی اضافه کرد: از بین وسایل نقلیه ، پراید با 21 درصد تصادفات جاده ای را به خود اختصاص داده است،انواع خودروهای سبک 17 درصد، کامیون و تریلی 16 درصد، پژو چارصد و پنج، 10درصد، پژو پارس 6 درصد، سمند 6 درصد،پیکان 5، انواع وانت 5 درصد و یک درصد عابر پیاده منجر به فوت شده است.

وی عنوان کرد: آزاد راه ساوه_تهران 32 نفر، آزادراه ساوه_همدان 27 نفر، اراک_سلفچگان 24 نفرجاده قدیم ساوه_همدان 16، دلیجان_محلات 14، اراک_توره 16، بوئین‌زهرا 13، ازنا 12 و زالیان 11 نفر از محورهای پرتصادف هستند.

رئیس پلیس راه استان مرکزی بیان کرد: بر اساس نوع پلاک، پلاک بومی استان 37 درصد و پلاک غیر بومی 55 درصد تصادفات را به خود اختصاص داده است، سرهنگ کهریزی بی‌توجهی به جلو با 59 درصد، انحراف 17 درصد ، رعایت نکردن حق تقدم هشت درصد ، تخطی از سرعت مجاز هفت درصد  و تغییر مسیر با سه درصد از دلایل تصادفات جاده‌ای استان مرکزی بیان کرد.

کهریزی خاطر نشان کرد: 71 درصد متوفیان مذکر، 29 درصد متوفیان مونث بودند و آمار تصادفات در 12 شب تا چهار صبح 9 درصد، 4 تا هشت، هشت درصد،12 تا 14، 15 درصد 16 تا 20، 29 درصد، 20 تا  24، 15 درصد  بوده است.

وی عنوان کرد: 5 کیلومتر از محور بیات خط‌کشی‌شده نیست، این محور 6 نفر کشته داده است و بسیار پرخطر است، خط کشی گردنه هندودر نیز انجام نشده است، محور جیریا نیز بعد ار آسفالت کردن خط‌کشی آن صورت نگرفته است.

ایمن‌سازی محورهای مواصلاتی استان مرکزی در آستانه فصل زمستان انجام می‌شود

مهدی زندیه وکیلی عصر امروز در حاشیه جلسه  کارگروه ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی استان مرکزی در جمع خبرنگاران و در جمع بندی مصوبات جلسه با اشاره به حوادث جاده‌ای اظهار داشت: با نظارت گسترده و دقیق می‌توان مانع بسیاری از حوادثی که سبب خسارت‌های مای و جانی بسیاری می‌شود را  گرفت، حوادث قابل پیش‌بینی که در اثر رعایت نکردن ایمنی‌های لازم و قصور پیمانکاران اتفاق می‌افتد غیرقابل بخشش است و به هیچ عنوان از آنها چشم پوشی نخواهیم کرد.

وی اضافه کرد: نظارت بر عملکرد پیمانکاران باید به این صورت باشد که علاوه بر دریافت تعهد، بر روی درصد پیشرفت طرح‌های عمرانی آنها نیز نظارت‌های دقیق و گسترده‌ای صورت گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی افزود: ارتقای ایمنی محورهای مواصلاتی استان و خذف نقاط خطر‌خیز از ضروریات است که باید در دستور کار دستگاه‌های مربوطه قرارگیرد و به صورت کارشناسی دنبال‌شود.

زندیه وکیلی بیان کرد: مهم‌ترین تخلفات صورت گرفته در راه‌های استان به سرعت غیر مجاز، تجاوز به چپ، سبقت غیرمجاز و رعایت نکردن حق تقدم می‌توان اشاره کرد، بنابراین پلیس راه، اداره کل راهداری وحمل و نقل و پایانه‌های استان باید برای افزایش امنیت جاده‌ها و آرامش هموطنان راهکارهای لازم را برای مقابله با متخلفان بیندیشند.

وی عنوان کرد: با توجه به این که به فصل سرما نزدیک می‌شوی، همه دستگاه‌های مرتبط باید در جهت کاهش سوانح رانندگی به‌ویژه در زمان‌های برفی و یخبندان راهکارهای موثر را برای این مهم بیندیشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی افزود: استان مرکزی در نیمه نخست سال به لحاظ متوفیان ناشی از تصادفات درون شهری رتبه 27 در کشور را دارا است، که به نسبت مدت مشابه در سال گذشته 22 درصد افزایش داشته است.

زندیه وکیلی تصریح کرد: استان مرکزی در 6 ماهه نخست، رتبه 17 را از لحاظ فوت شدگان ناشی از تصادف‌های برون شهری دارا است که این آمار نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از پنج درصد افزایش یافته است.

وی افزود: از بیشترین دلایل علت فوت در تصادفات جاده‌ای استان مرکزی می‌توان ضربه مستقیم به سر، شکستگی‌های متعددو خونریزی را در سال‌های 96 و 97 نام برد.

انتهای پیام/mh

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار
چند رسانه ای

سیستان و بلوچستان مشکل آب دارد…

قصه آب …

چرا کارگران هپکو از رئیسی تشکر کردند؟

پدری از جنس صبر و مقاومت