جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: ۰۷:۱۱:۱۳

آرامگاه استاد «عبدالکریم قریب» پذیرای عموم می شود

بی‌شک اگر سفری به شهرستان آشتیان داشته باشید یکی از مکان‌هایی که برای بازدید برمی‌گزینید مقبره استاد «عبدالکریم قریب» پدر علم‌ زمین‌شناسی ایران است ولی از آنجاکه آرامگاه این استاد در محوطه دانشگاه آزاد شهرستان قرار دارد امکان بازدید برای عموم وجود ندارد.

فرهنگی؛

آرامگاه استاد «عبدالکریم قریب» پذیرای عموم می شود

به نقل از سفیر آشتیان؛ شهرستان آشتیان از نقاط مفاخرپرور کشور است که شخصیت‌های بزرگی از آن برخاسته اند، این سرزمین نقطه عطفی در پرورش رجال و شخصیت های بزرگ و تاثیرگذار در تاریخ ایران بوده است.

با کنکاشی در گنجینه رجال بزرگ کشور در دوره های مختلف تاریخی، می‌توان نامی از مردان بزرگ آشتیان را یافت که نقشی ارزشمند و محوری در عرصه های سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور داشته اند.

خاندان دکتر قریب که در تمامی نقاط ایران و حتی خارج از کشور نیز به عنوان مشاهیر علمی بزرگ شُهره هستند، نیز از روزگاری را در این خطه زندگی کرده‌اند.

دکتر عبدالکریم قریب پدر علم زمین شناسی در زمره شخصیت ها و مشاهیر علمی آشتیان جای دارد، دو ساله بود که از تهران به دهستان «گرکان» از توابع آشتیان آمد و حضور وی در این دهستان پایه های علاقه او به طبیعت و زمین را تحکیم بخشید تا در میان سالگی، پایه‌گذار علم زمین شناسی ایران شود و لقب پدر این علم را به خود اختصاص دهد.

دکتر عبدالکریم قریب آثار و خدمات زیادی به جامعه علمی کشور هدیه کرده است. وی بعد از گذشت بیش از ۶۰ سال تلاش بی وقفه در عرصه علم زمین‌شناسی در ۲۵ بهمن ماه ۱۳۸۱ دیده از جهان فرو بست و در میان حزن و اندوه جامعه علمی و دانشجویی کشور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان به خاک سپرده شد.

تعظیم، تکریم، گرامی داشت و یادکرد انسانهای شایسته و فرهیخته پس از مرگ، لازمه ارادت انسان ها به نیکی ها و کمالات است.

علاقمندان تاریخ و بزگان علمی که به شهر آشتیان سفر می‌کنند یکی از مکان‌هایی را که برای بازدید بر می‌گزینند آرامگاه این شخصیت بزرگ علمی کشور است؛ ولی از آنجائیکه آرامگاه این استاد در محوطه دانشگاه آزاد شهرستان قرار دارد امکان بازدید برای عموم وجود ندارد.

 

با موافقت دانشگاه جداسازی مقبره استاد قریب عملیاتی می شود 

امیری، مسئول میراث فرهنگی و گردشگری شهر آشتیان در گفتگو با خبرنگار سفیر آشتیان گفت: مشاهیر و مفاخر این دیار گنجینه ای بزرگ برای شهرستان است که هنوز ارزش واقعی و خدماتی که آنان برای کشور داشته اند به درستی بیان و منعکس نشده و تنها گوشه از این افتخارات این سرزمین با توضیحاتی اجمالی همراه با ابنیه های تاریخی در دوره قاجار و پهلوی اول در کتابی به عنوان «آشتیان به روایت تصویر و سند» به قلم اسدالله عبدلی‌ آشتیانی و محمدعلی نورائی‌ آشتیانی نگارش و به چاپ رسیده است.

وی افزود: شهرستان آشتیان در حد بضاعت خود برای معرفی این سرمایه های بزرگ تلاش داشته است، به طوری که در موزه آشتیان بخشی به معرفی شخصیت‌های این خطه اختصاص یافته که از سوی بازدیدکنندگان بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و این امر می تواند تاحدودی در شناخت مشاهیر این شهرستان موثر باشد.

امیری با اشاره به جداسازی مقبره استاد عبدالکریم قریب گفت: طرح اولیه مجتمع استاد قریب تهیه شده است که از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور نیز تائید و مصوب شد.

وی یادآور شد: باتوجه به موافقت سازمان میراث فرهنگی کشور برای اجرای طرح مقبره استاد عبدالکریم قریب، مجوز موزه سنگ دانشگاه نیز در کنار آرامگاه استاد صادر شده است.

امیری اظهار کرد: اگر ریاست دانشگاه نسبت به واگذاری زمین به میراث فرهنگی موافقت نامه مدنظر را تنظیم کند، در مرحله اول با فنس‌کشی مقبره این استاد بزرگ از فضای دانشگاه جداسازی می‌شود تا در نوروز سال ۹۷ شاهد حضور گردشگران و بازدیدکنندگان در این مکان باشیم و در گام بعدی با مساعدت مسئولان شهرستان ساخت مجتمع قریب آغاز شود.

انتهای پیام/mh

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار
چند رسانه ای

سیستان و بلوچستان مشکل آب دارد…

قصه آب …

چرا کارگران هپکو از رئیسی تشکر کردند؟

پدری از جنس صبر و مقاومت